dimarts, 19 de febrer de 2013

Scratch

Scratch és un llenguatge de programació visual i molt divertit, creat per la gent del MIT i enfocat als més petits. Amb ell es poden fer jocs, animacions, música, art
Mireu aquest vídeo amb un bon recull de les seves possibilitats.
Scratch
El protagonista principal és el gat Scratch, tot i que podem fer servir d’altres animacions existents o crear-ne de noves per fer-les servir en el nostre projecte.
Disposa d’uns blocs de construcció distribuits per tipus i colors per fer més fàcil el seguiment d’un programa, que s'ha d’anar encaixant a l’espai corresponent per tal de que el gatet faci el que se li demani en el rectangle d’execució.
blocs
Un cop finalitzat es pot penjar al lloc web del MIT per a que tothom el pugui veure i gaudir de la nostra creació.
Per iniciar-vos en l’Scratch podeu consulteu les categories Tutorial i vídeos on podreu aprendre les funcions bàsiques. I si voleu saber que es diu sobre l’Scratch i l’ensenyament de les TICs a les escoles feu una ullada a les categories següents notícies, divulgació i educació digital.
Pel que fa a l'àmbit educatiu, el Scratch permet un treball en grup i un enriquiment a nivell personal ja que es comparteixen els coneixements i s'enforteixen les capacitats de decisió. Amb aquest programa podem treballar metodologies com l'aprenentatge entre iguals i la resolució de problemes.
A més a més, si utilitzem aquest programa amb la pissarra digital (PDI) permet un treballar de manera interactiva i es considera que l'alumne treballa de manera significativa ja que aquest programa permet a l'alumne realitzar activitats d'ensenyament-aprenentatge que sorgeixen del seu propi interès.
Més endavant publicaré una entrada amb una activitat dissenyada pel meu company Adria Pérez @Adria_PB i jo.
Us animem a dissenyar activitats amb aquest programa, és molt divertit i amb molts recursos!
Per a més informació sobre Scratch premeu aquest link:
Scratch Català

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada