dimecres, 15 de maig de 2013

DIC-DIC: una app per aprendre llengües

DIC-DIC: una app per aprendre llengües:
Ahir es van posar en contacte amb mi els creadors d'Estudi Kalimba, un estudi de creació de continguts educatius per a suports digitals. Ara fa ben poc han creat l'app DIC-DIC, un joc educatiu infantil que ens permetrà practicar l'escriptura mitjançant el so-grafia. El seu funcionament és molt senzill i intuïtiu. Si en teniu l'ocasió, val la pena que us descarregueu l'aplicació i gaudiu de les activitats entretingudes i didàctiques que se'ns proposen.

Cliqueu a la imatge per descarregar-vos l'app

Tal i com se'ns explica, l'aplicació permet escollir en qualsevol moment el nivell de dificultat en què es vol jugar, quina llengua es vol practicar i l'ús o no de pistes. La possibilitat de combinar aquestes opcions fa del DIC-DIC un joc atractiu per a nens i nenes dels 3 als 12 anys i adequat tant per la pràctica de la llengua materna com per adquirir vocabulari i coneixement d'ortografia d'una llengua estrangera. D'entre les llengues que se'ns proporcionen hi tenim el català, el castellà, l'anglès i el francès. Una bona iniciativa que podem aprofitar per ampliar el nostre vocabulari i reforçar i ampliar l'aprenentatge de llengües. Què us sembla si ho projectem a les nostra PDI? 


Com he explicat anteriorment, l'aplicació ens permetrà escollir entre tres nivells de dificultat, l'idioma que ens interessi treballar i la possibilitat d'utilitzar pistes o no (en el cas que activem l'opció d'utilitzar pistes sentirem i veurem les lletres de la paraula que haurem d'escriure; en cas contrari només sentirem el so de la paraula). Sempre que vulguem podrem escoltar de nou la paraula (caldrà clicar sobre l'altaveu). Ah! Si us equivoqueu o feu bé les coses us apareixerà un robot ben simpàtic: Molt bé! A veure quantes paraules sou capaços d'aprendre? N'hi un bon munt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada